У Запоріжжі спіймали агента російської розвідки

Він намагався виявити та передати ворогу геолокацію місцевих оборонних підприємств, передає Служба безпеки України.

“Насамперед його цікавили заводи, які виробляють боєприпаси для важкої бронетехніки та ракетно-артилерійського озброєння ЗСУ. Також фігурант відслідковував місця найбільшого зосередження особового складу та військової техніки Сил оборони на території обласного центру”, – йдеться у повідомленні.

Шпигун об’їжджав місто у громадському транспорті та приховано фіксував інфраструктурні об’єкти, в яких могли перебувати військові чи бути розташовані підприємства.

Агента затримали у власному помешканні. У нього вилучили телефон, який він застосовував для фото- і відеозйомки українських об’єктів та комунікації з ГРУ.

Слідство встановило, що підозрюваним є колишній заступник начальника відділу колишнього обласного управління МВС, який 2014 року звільнився зі служби.

“На початку повномасштабного вторгнення його завербував кадровий військовий Міноборони РФ, з яким вони ще за часів СРСР разом здобували вищу освіту. Восени 2023 року цей агент приступив до активного виконання ворожих завдань”, – повідомили у СБУ.

Зловмиснику загрожує довічне ув’язнення.

Контррозвідка Служби безпеки України викрила на Дніпропетровщині ще одного агента ФСБ, який шпигував за бойовою авіацією Збройних сил України.

Зловмисник збирав для російських окупантів розвіддані про види та кількість літаків бойової авіації ЗСУ, а також місця їхнього базування та напрямки вильотів.

https://gazeta.ua/

Теги

Новости по теме