Переховуються в Європі як біженці: харківська поліція розшукує 150 колаборантів

Слідчі просять допомоги у розшуку втікачів, які працювали на Росію під час окупації Харківщини. Частина з них офіційно оголошена в розшук.

Начальник Слідчого управління ГУ Нацполіції Харківщини Сергій Болвінов опублікував список 150 підозрюваних колаборантів, по яких є докази щодо співпраці із окупантами. Ці люди переховуються від слідства. Напевно, вони втекли до Євросоюзу. Усіх, хто впізнає колаборантів по фото, просять звертатися до поліції.

“На цих фото – обличчя людей, які працювали на ворога під час окупації Харківської області. Це ті колаборанти, які втекли одразу після звільнення. Багато з них зараз переховуються в ЄС. В нашій базі – 150 таких осіб. І ми вже співпрацюємо з Європолом по цим фанатам рф, які втекли від правосуддя. Щодо кожного з них маємо достатньо доказів роботи на окупантів, кожному заочно повідомили про підозру та оголосили в розшук. По кожному передали інформацію в Європол і вже маємо зворотній зв’язок. Юридично наша інформація – це підстава для того, щоби повернути кожного “за порєбрік”. Придивіться уважніше до цих фотографій. Якщо знаєте, де переховуються ці люди, не мовчіть. Вони повинні відповідати за скоєні злочини за законами України. І не мають права прикриватися українським громадянством в Європі для отримання там допомоги й статуса біженців”, – написав Болвінов.

https://2day.kh.ua/

Теги

Новости по теме