Електромонтер з Первомайського на Харківщині хотів наставити по місту пам’ятників леніну

Правоохоронці викрили двох жителів міста Первомайський (Лозівський район), які підтримували збройну агресію Росії, — чоловіків 49 і 51 року. Обом оголосили підозру.

Слідчі встановили, що 49-річний чоловік є електромонтером. Він неодноразово публічно підтримував дії загарбників та виправдовував перед колегами збройну агресію росії, також робив це у забороненій в Україні соцмережі “Однокласники”.

“Там він активно репостив антиукраїнський контент з класичними наративами кремлівської пропаганди про “бандерівців, які вбивають слов’ян”, та про “українські війська, які обстрілюють мирне населення Донбасу”. Крім того, підозрюваний розмістив публікацію, у якій стверджував, що в кожному дворі необхідно поставити пам’ятник леніну, адже сам він нібито є “основателем украинского государства”, — розповіли у Харківській обласній прокуратурі.

Ще один чоловік, який отримав підозру, обіймає посаду слюсаря на підприємстві у Первомайському. Росіян він підтримував також в “Однокласниках”. На своїй сторінці чоловік зізнавався у любові країні-агресорці й робив репости публікацій, де викривлялися історичні факти, та віршів, які дискредитували Збройні сили України. Обом оголосили підозру за ч. 2 і ч. 3 ст. 436-2 (поширення матеріалів, у яких міститься виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії росії проти України, вчинене повторно) Кримінального кодексу України. Електромонтер отримав ще одну підозру — за ч. 1 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії росії проти України). Зараз ухвалюють питання про обрання чоловікам міри запобіжного заходу. Підозрюваним загрожує до восьми років ув’язнення та конфіскація майна. https://2day.kh.ua/

Теги

Новости по теме