Високопосадовець з Дніпра “вибивав” неіснуючий борг з військовослужбовця та його товаришів

Підозру за фактом вимагання з погрозою насильства над потерпілими  отримав заступник начальника одного з управлінь Нацполіції у Дніпрі та його брат.

За даними слідства, троє місцевих мешканців будували будинок для родички поліцейського. Потім у будинку сталася пожежа, в якій правоохоронець звинуватив будівельників, і став вимагати з них 200 000 доларів за нібито відшкодування збитків.

Протягом кількох місяців він разом з братом залякував їх, погрожував фізичним насильством та передачею розбірок «серйозним людям». Знаючи, що один з потерпілих є військовослужбовцем ЗСУ,  висунув йому вимогу щомісячно перераховувати 30 тис грн із заробітної плати.

Під час обшуків за місцями мешкання фігурантів були вилучені мобільні телефони, грошові кошти, документи, чорнові записи щодо доходів з майна, отриманого незаконним шляхом.

Наразі вирішується питання щодо обрання їм запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою та накладення арешту на нерухоме майно в елітних житлових комплексах по всій території України.

Перевіряється причетність поліцейського до незаконного збагачення.

Заходи із викриття протиправної діяльності проводились прокурорами спільно зі слідчими та оперативниками Територіального управління ДБР, розташованого у місті Полтава.

https://dv-gazeta.info/

Теги

Новости по теме