Простакуватого провідника через кордон, який узяв з двох ухилянтів по 3550 імітаційних “доларів” за свою послугу, покарали штрафом у 102000 грн

Глибоцький районний суд Чернівецької області визнав громадянина винним у незаконному переправленні осіб через державний кордон.

Про це повідомляє «Судовий репортер» із посиланням на вирок від 25 квітня.

У січні 2023-го обвинувачений за попередньою змовою з невстановленим спільником організував незаконне переправлення через кордон чоловіків, які бажали ухилитися від мобілізації.

У вироку йдеться про двох чоловіків, які хотіли втекти від військової служби. Їм сказали заплатити по 3600 доларів.

23 січня «клієнти» сіли в машину до обвинуваченого і дали йому пакет із 7100 доларів. Водій віддав ці гроші дружині і поїхав у напрямку кордону. Дорогою він давав пасажирам поради та вказівки, що говорити, якщо їх зупинять правоохоронці. У подальшому авто справді затримали поліція і прикордонники.

Організатор оборудки уклав угоду про визнання винуватості. Він щиро розкаявся і активно сприяв розкриттю злочину та перерахував на ЗСУ 50 тисяч гривень.

За такі дії чоловікові загрожувало від 7 до 9 років вʼязниці. Але з огляду на помʼякшуючі обставини суд призначив менш суворе покарання, ніж передбачене законом, – 102 тисячі гривень.

7100 доларів виявились імітаційними засобами, які використовувалися для документування злочину. 

За матеріалами: https://sudreporter.org/

Теги

Новости по теме