Мурман Болквадзе безплатно годує їжею з тандира захисників і донатить на ЗСУ

58-річний підприємець 12 років тому переїхав до України з Грузії, з міста Батумі. Незадовго до початку повномасштабного російського вторгнення чоловік відкрив у столиці Придунав’я свій бізнес – невелику торговельну точку “Грузинська випічка” біля автовокзалу. А коли почалась війна – щодня почав доставляти теплу їжу раз на день нашим бійцям на блокпостах. Безплатно. І робить це і понині – щодня, без вихідних.

До цього він багато років працював в Одесі. Мав свою будівельну бригаду. У розпал пандемії коронавірусу вирішив переїхати з Південної Пальміри до Ізмаїла і переорієнтувати свій бізнес. Напрямок вибрав такий, який буде пов’язаний з батьківщиною – рідною Грузією. Ця країна відома своїми гостинними і добрими людьми, неперевершеними природними та архітектурними пам’ятками, винами та, звісно, унікальною гастрономією. На першому і останньому і вирішив зробити акцент наш герой.

…Так в Ізмаїлі з’явилась “Грузинська випічка” – локація біля автовокзалу та Центрального міського ринку зі справжнім тандиром, де готують грузинські традиційні страви за оригінальними рецептами, з локальних продуктів.

Нова торгова точка досить швидко набула популярності – ізмаїльці та гості міста не могли не оцінити смачну, завжди свіжу гарячу їжу, яку можно перехопити на ходу – свого роду “грузинський фастфуд”. Тут можно спробувати хачапурі по-аджарські, солодку грузинську випічку, а також мучні вироби з сиром і різними видами м’яса – шашликом із курятини та свинини, кебап, які готуються у тандирі. Їхні смачні шоти (традиційний грузинський хліб) та інші хлібобулочні вироби почали замовляти різні торговельні мережі міста.

Коли почалась війна, грузинський підприємець не зміг залишитись осторонь. Як і інші небайдужі мешканці міста, він за власною ініціативою почав розвозити з першого ж дня провізію до блокпостів – частував захисників щодня своїм фірмовим хлібом і шашликами. Всі ми пам’ятаємо, як було складно у перші тижні і якою цінною була будь-яка допомога…

Зараз, через майже рік після початку повномасштабного наступу росії, Мурман Болквадзе продовжує робити свою добру справу – забезпечує два блокпости щодня теплими обідами. В місяць це йому обходиться приблизно у 30 тис. грн. Впевнено каже:

“Від душі, бо варто. Таким чином ми висловлюємо свою підтримку. А як інакше ми можемо допомогти? Хлопці стоять там в окопах, гинуть заради нас. А зараз там холод, мороз… Ми у Грузії також пережили такі події. Я не розумію – навіщо потрібно воювати, коли можна спокійно жити і працювати?…”.

А ще благодійник закликає цінувати працю військових і правоохоронців, які щодня, і в спеку, і в

дощ, і за будь-якої погоди, бережуть цілодобово наш спокій – іноді ми навить не усвідомлюємо, якою важливою є їхня служба.

Окрім гарячих обідів для блокпостів, підприємець регулярно робить щедрі донати для ЗСУ (кожен квартал перераховує для армії 10 тис грн свого прибутку) і щиро вірить у перемогу України.

…З паном Болквадзе ми поспілкувались на другий день після смерті легендарного грузинського актора і співака Вахтанга Кікабідзе. Мурман Сергоевич розповів нам, що ще до початку війни він почав будувати кафе із назвою “Міміно”, поруч з “Грузинською випічкою”… Роботи довелось призупинити з об’єктивних причин. Але мрія залишилась.

“Запрошуємо всіх на майбутнє відкриття. Найголовніше зараз – дочекатися наших хлопців. Живих і з

перемогою. Влаштуємо тут концерт. Головне, аби швидше закінчилася ця війна”, – сказав на завершенні інтерв’ю наш співрозмовник.

Прийдемо, обов’язково! Відсвяткуємо всі разом і перемогу, і відкриття.

Наостанок хочемо звернутись до поціновувачів грузинської кухні і просто патріотів України – пам’ятайте, що коли ви купуєте смачний гарячий шашлик або хачапурі у “Грузинській випічці” біля автостанції в Ізмаїлі або духмяний теплий шот чи лаваш в ізмаїльському магазині, ви не просто отримуєте смачний якісний автентичний продукт, ви – ще й допомагаєте ЗСУ!

https://bessarabiainform.com

Теги

Новости по теме