У місті Мостиська на Львівщині виготовляють сухий борщ і суп для ЗСУ

Підприємство “ФрутБанк” з міста Мостиська на Львівщині від початку повномасштабної російської агресії  перепрофілювало роботу з виробництва джемів на виготовлення сухого борщу та супу швидкого приготування, який постачає для потреб ЗСУ.

Підприємство було створене у березні 2021 року з ініціативи Мостиської міської територіальної громади. Тоді ж “ФрутБанк” розпочав будівництво заводу з переробки плодово-ягідної продукції, однак зараз плани з запуску сучасного виробництва відклалися на невизначений термін.

Станом на початок лютого, “ФрутБанк” відзвітував про завершення загальнобудівельних робіт для запуску агропереробного парку. До початку війни підприємці встигли звели виробниче приміщення площею 630 кв.м та закупили основну частину технологічного обладнання.

На виробництві планувалося відкриття трьох ліній переробки:

виробництво джемів з персиків, соусів з малини, ожини та смородини,

мийка, чистка та фасування овочів у сітки по 2 кг,

виробництво сушених овочів, фруктів, ягід та грибів, а також фруктових чіпсів.

“Побачивши потреби наших військових в гарячих стравах швидкого приготування, у травні 2022 року ми вирішили виготовляти сухі борщові та супові набори”, – діляться виробники.

Зараз “ФрутБанк” виготовляє сухий борщ по 3 та 5 порцій в упаковці, а також гороховий суп на 5 порцій. Технологія інфрачервоного сушіння дозволяє зберегти в продукті 90-95 відсотків поживних речовин і вітамінів.

Такий борщ можна приготувати за 10-15 хвилин. Він дуже поживний, адже, крім овочів, серед інгредієнтів варене висушене м’ясо.

За перші два місяці роботи “ФрутБанк” вдалося виготовити понад 1000 пакетів (це близько 3000 літрів борщу). Далі підприємство буде нарощувати обсяги виробництва. https://newfood.media/ Світлини зі сторінки «ФрутБанк» у Facebook

Теги

Новости по теме