У 2021 р. Україна вперше долучається до міжнародного кулінарного конкурсу Bocuse d’Or, який заснований у 1987 р. знаменитим шеф-кухарем Полем Бокюзом (Paul Bocuse), а сьогодні на цей форум кухарського мистецтва шлють своїх посланців близько 70 країн.
Організатором і генеральним директором Bocuse d’Or в Україні є Євген Корольов (на світлині), керівник гастрономічної консалтингової компанії Gastro Consulting. До 2020 р. Євген Корольов працював у ресторанах – володарях зірок Мішлен, Польщі, Франції та Німеччини, а також стажувався у відомих закладах Іспанії та країн Скандинавії.
Bocuse d’Or відбувається перед глядачами. Конкурсанти, команди кухарів презентують страви, у яких поєднано найновіші світові кулінарні тренди, креативність, національні традиції.
Перемога у конкурсі – це не лише визнання майстерності шефа, а й промоція країни, яку він представляє, її гастрономічної культури.
Та перш ніж потрапити на світовий конкурс, шефу з командою необхідно вибороти першість у національному етапі. Зараз триває реєстрація охочих спробувати свої сили в ньому. Український відбірковий тур відбудеться 11 жовтня 2021 р. в міжнародному виставковому центрі в Києві. Заявки бажаючих приймаються до 25-го травня 2021 р. на сайті bocusedor.com.ua. А вже 1 червня 2021 р. буде опубліковано список допущених до національного відбіркового туру.
Переможець Bocuse d’Or Україна 2021 буде кулінарним амбасадором країни в європейському півфіналі у 2022 р., а також отримає грошову винагороду в розмірі 100 000 грн. Срібному призеру належиться 50 тис. грн., бронзовому – 25 тис. грн.
В числі партнерів національного етапу конкурсу – METRO, Fairmont Grand Hotel Kyiv, мережа ювелірних салоні Abrikos та інші.
Джерела: bocusedor.com.ua; yizhakultura.com