Вони змінили стерильні кухні ресторанів на польові умови приготування обідів.
Часто їм доводиться готувати їжу для бійців під канонаду обстрілів. Часто ці представники суто мирної професії доставляють на позиції гарячий обід, ризикуючи власним життям.
Про ресторанних кухарів, які тепер порядкують на польових кухнях, розповів у Facebook Український ветеранський фонд
Шеф-кухар з Рівного Назарій повернувся з Катару, щоби стати до лав ЗСУ та годувати наших воїнів — частує їх ресторанними стравами.
Шеф-кухар Віталій Лі до повномасштабного вторгнення смажив індонезійські шашлички сате, але тепер — у військовому однострої та годує вже рідний підрозділ.
30-та окрема механізована бригада радо прийняла до своїх лав шеф-кухаря одного зі столичних закладів Антона: поруч із білим фартухом його обов’язковим “аксесуаром” тепер став ще й бронежилет.
А азовці, які билися в заблокованому Маріуполі, пригадують: поранені в бункері “Азовсталі” аплодували кухарям, які під авіабомбами несли побратимам стаканчик гарячої каші та шматочок сала.
Неголодний воїн — це важливо для обороноздатності. І саме цю потребу закривають на війні кухарі Збройних сил України.