Депутатка Київради Юлія Ярмоленко організувала такий кулінарний захід для волонтерів столиці на знак вдячності за їхню сумлінну працю. Також ініціативу підтримав депутат Київради Ярослав Федоренко.
Для учасників майстер-класу організували екскурсію кондитерською фабрикою, під час якої вони познайомились з усіма етапами створення улюблених десертів.
Далі знаменитий шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво провів майстер-клас з приготування солодкого символу столиці — київського торта. Він поділився технологією виготовлення фірмового десерту, а усі охочі мали унікальну можливість створити власний оригінальний дизайн для нього.
Спробували себе в ролі кондитерів також юні волонтери, а саме — чемпіонка світу із шашок Валерія Єжова та чемпіон Києва із шашок Андрій Дяченко, які влаштовують на вулицях Києва турніри з перехожими за довільну плату, а зібрані таким чином кошти передають на потреби Збройних сил України, розповіла депутатка.
За словами шефкухаря Ектора Хіменеса-Браво, передача власного досвіду наступним поколінням є важливим і необхідним процесом для збереження культурних традицій народу.
«У моїй родині є хороша традиція — передавати рецепти з покоління в покоління. Багато страв мене навчили готувати мої мати та бабуся. Ще з дитинства я проводив на кухні майже весь свій вільний час, розпитуючи про особливості приготування різних страв. Тож сьогодні для мене велика честь ділитись рецептом київського фірмового десерту з майбутнім поколінням. Мене вразили наполегливість і креативність учасників майстер-класу. Дивлячись на них, я переконаний: в України є майбутнє», — розповів Ектор Хіменес-Браво. https://vechirniy.kyiv.ua/news/69465/