У другій половині зими сирі фрукти і коренеплоди втрачають багато вітамінів, і їх харчова цінність значно знижується. Однак ще за старих часів народ придумав, як запастися на зиму плодоовочевою продукцією, щоб вона не тільки довго зберігалась, а й не втрачала своїх поживних якостей. Мова про мочіння (квашення) овочів, фруктів, ягід.
У Сумах на Центральному ринку системи споживчої кооперації квашені овочі і яблука гідно представлені. Слинка котиться при вигляді цих приготовлених зі знанням справи вітамінних їств.
Між іншим, в мочених яблуках не лише зберігаються всі вітаміни й мікроелементи, а ще й збільшується вміст аскорбінової кислоти. Такі яблука допоможуть протистояти простудним захворюванням, а також підвищують стійкість організму до різного роду інфекцій.
Світлина зі сторінки в Facebook Євробазар Суми.