У Головному центрі підготовки особового складу Держприкордонслужби у військовому містечку Оршанець Черкаської міської громади 22 лютого сертифікати військових кухарів отримали двадцять військовослужбовців-контрактників із Луцького, Луганського, Донецького, Подільського та інших прикордонних загонів.
Протягом двох тижнів вони вчилися працювати в польових умовах на військових пересувних кухнях.
Як розповів голова циклової комісії інженерної підготовки зв’язку та підготовки кухарів Сергій Меланіч, усі військовослужбовці з цього потоку здобули фах кухаря в цивільних закладах освіти. Дехто встиг перед службою стати справжнім майстром своєї справи. Взяти для прикладу Данила Вітвіцького з Одеського загону морської охорони. Данило каже, що може із закритими очима готувати все м’ясне. Йому не склало ніяких труднощів приготувати «екзаменаційний» обід: полтавський борщ з галушками, азу по-татарськи з картоплею, олів’є і тертий пиріг.
Окрім технології приготування їжі в польових умовах, роботі з обладнанням, програма підготовки включала організацію харчування військовослужбовців.