Виділити час на “хліботерапію”

У видавництві «Основи» за підтримки  бренду «Львівські Дріжджі» вийшла друком книга британської авторки Полін Бомон  “Хліботерапія. Вдумливе мистецтво випікання хліба”.
Перекладач – Ірина Гоял.

В анотації йдеться: «Випікання хліба власноруч надає нам можливість займатися неспішною творчою та водночас заспокійливою діяльністю, яка забезпечує противагу неминучим стресам життя. Починаючи з моменту вимішування тіста й закінчуючи моментом, коли ви витягаєте ароматну свіжоспечену буханку з гарячої духовки, ви отримуєте сповнений вдумливості досвід, здатний живити нас і фізично, і духовно. Дріжджі змінюють борошно й воду, а випікання хліба може змінити нас і наші життя.
Чим більш шалений ритм нашого життя, тим більше ми потребуємо балансу, а його можна віднайти в діяльності, яка змушує нас сповільнитися й відновити зв’язок з власними тактильними відчуттями. Випікаючи хліб своїми руками, ми отримуємо максимум від заспокійливих і базових рухів. Концепція «виділити час» — захоплива й корисна. Звісно, нам не вдасться збільшити день. У ньому так і лишиться двадцять чотири години. Утім, ми можемо свідомо зробити паузу, вплести у свої дні дорогоцінні періоди зосередження, які слугують протиотрутою тиску поспішного ритму сучасного життя».

Про автора:

Полін Бомон має ступінь з психології та філософії, є дипломованою спеціалісткою з низькоінтенсивної психологічної терапії та з практики групової роботи. Вона працює консультантом в Університеті Ньюкасла, підтримуючи студентів, які стикаються з широким спектром проблем психічного здоров’я. Для неї як для матері шести дітей, випікання хліба – це і вияв любові, і спосіб зберігати спокій серед подекуди хаотичного  сімейного життя.

https://osnovypublishing.com/ua

Теги

Новости по теме