Маріупольські підприємці – Сергій та Марія Бубнови виготовляють заморожені крем-супи. Це новинка їхнього виробництва. Продають супи у маріупольських крамницях та планують вийти на мережеві національні супермаркети. Нещодавно свою продукцію підприємці популяризували на Local Farmer Fest.
«Для нас це був великий захід, який дозволив більше розповісти про свої крем-супи. Ми продали усе, що брали на фестиваль, отримали багато позитивних відгуків та новий досвід. Сподіваюся, люди знову прийдуть за нашими супами. Для Донецької області це новий продукт, тому людям потрібно спробувати, дати час подумати, для цього я багато пишу у соціальних мережах, популяризую наш продукт», – каже пані Марія.
Подружжя Бубнових має десятирічний досвід підприємництва. Розпочинали свій бізнес у 2011 році з гуртової торгівлі. Пізніше стали виготовляти мариновані овочі – квашену, мариновану капусту, солоні огірки, корейську моркву та буряк. Згодом додалися набори для борщу. Також підприємці продають варені овочі у вакуумній упаковці, а ще миті овочі – картоплю, моркву та буряк. Зараз покупці більш вибагливі і готові оплачувати свої вимоги до товару.
Сімейне підприємство постійно інвестувало в обладнання та розширення своєї справи. Наразі мають устаткування для приготування готових страв: пароконвектомат, камеру шокової заморозки, індукційну плиту, машинки для нарізання овочів, запайки стаканів, котли для варки на 100 та 300 літрів, дозатор, щоб розливати крем-супи.
У 2020 році запустили новий проєкт – під власною торговою маркою «Азовська фабрика-кухня» почали виготовляти заморожені крем-супи. Для доставки їх у крамниці придбали автомобіль-рефрижиратор.
Спробувати крем-суп маріупольських виробників можна було у вересні на Local Farmer Fest, який організував Проєкт USAID «Економічна підтримка Східної України». Бубнови взяли участь у фестивалі, щоб просувати свою продукцію.
«Ми подумали, що мати вдома у морозилці готовий заморожений крем-суп дуже зручно. Діти, прийшовши зі школи, можуть самі його розігріти та пообідати, поки батьки на роботі. Зараз виготовляємо гороховий, грибний та сирний крем-супи, також є картопляне пюре. Ці страви зварені та розлиті дозатором у картонні стакани по 300 мілілітрів, а потім швидко заморожені при низькій температурі. Така технологія дозволяє зберегти усі корисні мікроелементи, не змінивши склад та смак продукту», – розповідає Марія Бубнова.
Зараз підприємці готуються поповнити асортимент заморожених напівфабрикатів картопляними зразами з капустою та грибами.
Грантова та освітня допомога підприємцям східних областейі України надається Проєктом USAID в рамках інформаційної кампанії «Схід економічних можливостей».https://www.facebook.com/ERAUkraine
Світлини надала Марія Бубнова