У селі Безводному Ямпільської територіальної громади Вінницької області зелений туризм розвивають з акцентом на збирання грибів. Любителі «тихого полювання» можуть сюди приїжджати навіть узимку. Під час негоди туристів – з Києва, Вінниці, Гнівані й т.д. – возять до лісу на тракторі та квадроциклах. Безводненський ліс славиться грибними місцями – маслюки, решітки, сироїжки, білі…
Нині триває збір молодих опеньок. Т уристам пропонують кількаденні тури. Заночувати можна в хатах, які пристосували під мініготелі. Вчать консервувати гриби в банках та квасити в діжках, поділяться фірмовим рецептом приготування лісових глив (гриби, що ростуть на деревах).
Лісові гливи треба відбивати молоточком, як м’ясо на відбивну. Їх треба відбивати кухонним молоточком, як м’ясо. Тоді гриби стають на смак, як риба сом. У лісі для гостей готують ще одну тутешню фірмову страву – юшку з товстолобом і свинячою ніжкою.
Для тих, хто хоче приїхати до Безводного, слід звертатися до місцевого старостату. Бажано за кілька днів для прибуття, каже староста села Володимир Бойко.