Фестиваль “Картопля по-уланівськи”: порції розліталися вмить

21 серпня в селі  Уланів Хмільницького району Вінницької області відбувся перший гастро-етно -фестиваль  «Картопля по-уланівськи»  – на честь знаменитої страви, рецепт якої  1965 року придумала тутешня  колгоспна кухарка  Глафіра Василівна Дорош (роки життя  -05.01 1921 р- 17.09.2015).  

Для проведення гастрономічного дійства припасли  5 тонн картоплі  і понад сотню літрів олії. Картоплю готували в киплячій олії у великих казанах. Кухарі не встигали перетирати часник з сіллю для заправки. За перших три години приготували  близько трьох сотень порцій.

Крім дегустації «винуватиці» свята, його програма включала майстерклас від зірки телепроєкту «МайстерШеф» Ігоря Місевича, творчі презентації сіл, які входять до складу Уланівської сільської громади, виступи  артистів,  музичні та спортивні конкурси, відвідання мінімузею Глафіри Дорош.

Ініціатори  фестивалю, який планується проводити кожні 2 роки –  очільник Уланівської сільської громади Олександр Гоцуляк та депутатка обласної ради Ірина Івасюк.

https://www.vinnitsa.info/

Теги

Новости по теме