Попереду – екзаменаційний обід

У Головному центрі підготовки особового складу Держприкордонслужби імені генерал-майора Ігоря Момота  в Черкаській області триває підготовка військовослужбовців за спеціальністю «Військовий кухар».

Більше 15 прикордонників, які вже мають відповідну освіту в харчовій галузі, здобувають нові знання та навики з організації харчування особового складу в стаціонарних та польових умовах.

Під час теоретичних занять прикордонники вивчали правила кулінарної обробки продуктів, основні поняття технології приготування страв, а також ознайомилися з призначенням, технічними характеристиками та будовою автомобільних, причіпних, переносних польових кухонь.

Наразі ж військовослужбовці безпосередньо займаються приготуванням їжі. Кухарі самостійно проводять первинну обробку овочів, м’яса та риби з дотриманням екологічно – безпечних технологій, формують та панірують напівфабрикати, готують перші страви, гарніри, холодні закуски, хлібобулочні вироби відповідно до розрахунку на певну кількість порцій.

Завершальним та «найсмачнішим» етапом навчання стане приготування обіду під час екзамену.

https://dpsu.gov.ua/

Теги

Новости по теме