Подружжя агрономів, Вікторія і Вадим Миколайчуки, придбали будівлю старого млина торік у селі Воронківці Старокостянтинівської громади на Хмельниччині. Перша згадка про цей млин датована 1865 роком. Колись цей млин на березі Случа використовував енергію води. Нині млин, так само жорновий, живиться електрикою.
«Це сучасний жорновий млин, вироблений в Житомирі. Його потужність – близько 20 кілограмів борошна за годину. Воно виробляється при меншій температурі, ніж звичайним вальцовим методом. Відповідно, в ньому зберігається більше білків і вуглеводів», – поділилась Вікторія.
Із її слів, оскільки виробництво тільки запустили, більшість зернових культур ще тестують.
«Дуже важко знайти жито, спельту, той самий ячмінь, щоб робити ячмінне борошно. Ринки збуту шукаємо через інстаграм, серед пекарів. Є в нас зараз партнер. Він родом з Хмельниччини, у Львові має пекарню. Йому дуже сподобалась наша історія і він робить навіть хліб з нашим логотипом».