«Марічка» – нова польова кухня для ЗСУ

До експлуатації у Збройних Силах України допустили маневрену польову кухню «Марічка» вітчизняного виробництва. Про це Львівському порталу повідомили у Міністерстві оборони.

Кухня призначена для приготування їжі у польових умовах для підрозділу чисельністю до 250 осіб. «Марічку» виготовило українське підприємство на заміну радянським польовим кухням.

«Виробник дослухався до побажання військових щодо осучаснення та удосконалення приготування гарячої їжі у польових умовах. Також були враховані переваги польової кухні армії однієї з країн НАТО», – кажуть у міністерстві.

Нова польова кухня побудована на одновісному шасі причепа для вантажівки. Порівняно з радянським зразком, українська «Марічка» має низку переваг. Зокрема, при схожих габаритних розмірах на вітчизняній кухні можна приготувати удвічі більший об’єм перших та других страв. Окрім того, кухня має дві духові шафи об’ємом по 55 л, необхідний посуд та технічні ємності.

«Марічка» працює на дизельному або твердому паливі. Завдяки оптимізованій системі нагріву готує страви швидше, використовуючи при цьому менше палива.

При цьому вбудоване модульне накриття-парасоля дозволяє персоналу не встановлювати додатковий намет, що заощаджує час для розгортання у робоче положення.

Нагадаємо, торік до експлуатації в ЗСУ допустили ще одну польову кухню українського виробництва.

Досі в армії використовували переважно ще  радянські польові кухні-причепи КП-30, КП-75, КП-125, КП-130. На них можна було готувати лише дві страви одночасно. Працюють такі старі кухні на дровах або дизельному паливі.

https://portal.lviv.ua/

Теги

Новости по теме