Традицію приготування в печі сушених карасів на Волині внесли в перелік культурної спадщини

До місцевого переліку нематеріальної культурної спадщини включено елемент “Традиція приготування сушених карасів в Шацькій громаді”

Про це повідомили у Шацькому будинку культури, передає “Еспресо.Захід“.

Фото: Шацький будинок культури

Традиція приготування сушених карасів зберігається, продовжується та передається молодому поколінню. Цей елемент нерозривно пов’язаний з розвитком туризму в громаді,  використанням місцевої риби, розвитком місцевої економіки.

“Сушені карасі – це не лише смачна , а й символічна страва, яка передає дух регіону. Вона поєднує екологічно чисті продукти та багатство місцевих кулінарних традицій, що збереглися впродовж століть”, – кажуть у будинку культури.

Висушена риба може зберігатися роками

Візитівкою Шацької громади є сушені карасі в печі. Сушать різними способами: на льонові,  соломі, очереті, сіні та ситнику. Це своєрідний бізнес для людей нашої туристичної місцевості.

Приготування сушеної риби має свої тонкощі. Висушена риба може зберігатися роками. Можна використовувати для приготування рибної юшки або капусняку. Найкраще, звичайно, смакує окремо. https://zahid.espreso.tv/

Теги

Новости по теме