У Польщі щороку викидається майже 5 мільйонів тонн їжі. З них до 60 відсотків – це неспожиті продукти, що потрапляють в корзини для сміття в помешканнях людей. Тим часом є багато нужденних. Отож у Кракові розпочали проєкт «Холодильник, повний добра». У місті в трьох місцях з’явились холодильники з безплатними продуктами для тих, хто страждає від недоїдання. Таким чином місто також просуває ідею «foodsharing», коли мешканці Кракова не викидають їжу, а мають ділиться нею з нужденними.
В холодильниках можна залишати овочі, фрукти, випічку, консервацію і навіть банку супу, якого зварили забагато. Домашні продукти повинні бути детально описані: з чого вони складаються і коли були приготовані. Не можна залишати сире м’ясо, продукти, що містять сирі яйця, зіпсовані продукти, алкоголь.