Нуга-спред із “новими горіхами”

Австрійський стартап (інноваційна компанія) Kern Tec розробив технологію й запустив виробництво олії  і  нуга- спреду з/і додаванням ядер кісточок фруктів:  нектаринів, персиків, абрикосів, вишень та слив.

Себастіон Єщко (Sebastian Jeschko), один із співзасновників Kern Tec, розповів, що така ідея  з’явилася, коли він з однодумцями дізнався,  скільки урожаю кісточкових фруктів йде у відходи.

Найскладніше у технології – отримати насіння з кісточки. Далі його можна використовувати як звичайні горіхи. Насіння кісточкових плодів містить велику кількість білка, корисних ненасичених жирів та вітаміну Е.

На сьогодні доступні для споживачів два продукти компанії:  «абрикосова» шоколадна нуга-спред  (на світлині) та «сливова», «абрикосова» й «вишнева» олії. (Нуга – солодощі з м’якою чи твердою консистенцією, у складі яких є горіхи).

Незабаром компанія  Kern Tec розпочне виробляти  із насіння кісточкових плодів молоко, йогурти, а в подальшому освоїть випуск  білкового порошку.

Джерело: https://newfood.media/, зображення зі сторінки Kern Tec у Facebook/

Теги

Новости по теме