Австрійський стартап (інноваційна компанія) Kern Tec розробив технологію й запустив виробництво олії і нуга- спреду з/і додаванням ядер кісточок фруктів: нектаринів, персиків, абрикосів, вишень та слив.
Себастіон Єщко (Sebastian Jeschko), один із співзасновників Kern Tec, розповів, що така ідея з’явилася, коли він з однодумцями дізнався, скільки урожаю кісточкових фруктів йде у відходи.
Найскладніше у технології – отримати насіння з кісточки. Далі його можна використовувати як звичайні горіхи. Насіння кісточкових плодів містить велику кількість білка, корисних ненасичених жирів та вітаміну Е.
На сьогодні доступні для споживачів два продукти компанії: «абрикосова» шоколадна нуга-спред (на світлині) та «сливова», «абрикосова» й «вишнева» олії. (Нуга – солодощі з м’якою чи твердою консистенцією, у складі яких є горіхи).
Незабаром компанія Kern Tec розпочне виробляти із насіння кісточкових плодів молоко, йогурти, а в подальшому освоїть випуск білкового порошку.
Джерело: https://newfood.media/, зображення зі сторінки Kern Tec у Facebook/