З-під носа у ФСБ: українські специ евакуювали з окупованого Криму родину офіцера ВМС ЗСУ

Загін спеціальної розвідки «Янголи» евакуював з тимчасово окупованого Криму родину офіцера Військово-морських сил ЗСУ. Сім’ї довелося покинути півострів через переслідування з боку ФСБ росії.

Про це повідомили у ВМС ЗСУ.

Відомо, що 18 вересня всю родину — батьків офіцера, сестру та неповнолітню племінницю — затримали окупанти. За даними ВМС, кілька днів їх незаконно утримували, психологічно тиснули та погрожували тортурами. У такий спосіб окупанти планували схилити до співпраці українського офіцера.

20 вересня родину офіцера тимчасово відпустили за умови, що протягом п’яти наступних днів офіцер вийде на зв’язок зі співробітниками ФСБ. А інакше — його родині погрожували багаторічним ув’язненням.

Військовий розповів про ситуацію безпосередньо командувачу ВМС ЗСУ Олексію Неїжпапі. А той вирішив залучити до спецоперації загін спеціальної розвідки ВМС «Янголи», який провів «не один десяток успішних евакуацій».

Операцію спланували у режимі цілковитої таємності у стислі терміни. Сім’ю евакуювали «фактично з-під носа в окупантів», стверджує ВМС.

Командування ВМС ЗС України також подякувало за допомогу під час проведення рятувальної операції Антикризовому центру Міністерства закордонних справ України. https://galinfo.com.ua/

Теги

Новости по теме