Власника Telegram Дурова взяли під судовий нагляд у Франції, сума застави — €5 млн

Французький суд висунув обвинувачення та взяв під судовий нагляд засновника Telegram Павла Дурова. Про це йдеться у пресрелізі прокуратури Парижа, наданому французьким журналістам ввечері 28 серпня.

Суд призначив Дурову заставу у розмірі €5 млн і заборонив йому залишати територію Франції. Крім того, після звільнення під заставу він зобов’язаний двічі на тиждень відмічатися у поліції.

У повідомленні сказано, що Дурову інкримінують шість правопорушень, серед яких фігурує звинувачення в адмініструванні онлайн-платформи з метою здійснення незаконних транзакцій. Стаття передбачає до 10 років в’язниці та штраф €500 000.

Серед інших обвинувачень — співучасть у поширенні дитячої порнографії, відмиванні грошей, забезпеченні незаконних транзакцій та відмову надати на запит уповноважених органів необхідну інформацію або документи.

Reuters зазначає, що поміщення під розслідування у Франції не означає винуватості і не обов’язково призводить до судового розгляду, але вказує на те, що судді вважають, що справа має достатні підстави для продовження розслідування. Розслідування можуть тривати роками, перш ніж бути направленими до суду або припиненими.

За повідомленням видання Politico, французька влада також видала ордер на арешт брата Дурова Миколи, який є співзасновником Telegram. Офіційно французька прокуратура не коментує цю інформацію, посилаючись на таємницю слідства.

Де зараз знаходиться Микола – також невідомо. У документах ще загадується віцепрезидент Telegram Ілля Перекопський, але не було вказано, чи видавали ордер на його арешт.

Дурова затримали 24 серпня в аеропорту Ле-Бурже в рамках розслідування справи щодо організованої кіберзлочинності на платформі Telegram. Загалом у справі 12 епізодів.

Тоді на арешт відреагував президент Франції. Він сказав, що це рішення не є політичним і що затримання відбулося в рамках судового розслідування, що триває. https://ain.ua/

Ілюстрація взята “Споживчим ринком” із сайту https://pressclub.te.ua/

Теги

Новости по теме