Інтерактивна гвинтівка й кабінет, де навчають керувати дронами: новації для шкільної дисципліни “Захист України”

У Черкасах в обласному інституті післядипломної освіти педагогічних працівників презентували технічні інновації, які хочуть запровадити в освітній програмі у школах. 

Про це пише “18000”.

У закладі в різних кабінетах розмістили інноваційні прилади, які хочуть впровадити в шкільну програму, щоб зробити навчання більш інтерактивним. Деякі системи стосуються оновленої програми “Захисту України”.

– Є освітньо-інформаційна система “Eddy”. Завдяки їй можна вести електронні щоденники, журнали, документи. Організовувати онлайн-навчання та створювати контент. Для закладів освіти ця платформа безоплатна, – розповів GR-директор “OIC Eddy” Сергій Зиков.

Крім цього, він продемонстрував оновлену електронну панель, яка може замінити інтерактивні дошки, які є наразі в багатьох школах. Ціна панелі від 90 тисяч до 200 тисяч гривень. Також Сергій Зиков розповів про гвинтівку, яка стріляє інтерактивно.

– Вона максимально адаптована під реальну зброю. На екрані електронної панелі, дошки тощо відкриваємо мішень. Наводимо зброю й робимо умовні постріли. Результати відображатимуться в спеціальній програмі, – додав Сергій Зиков.

В обласному інституті післядипломної освіти також облаштували кабінет, де вчителів та інших охочих навчають керувати дронами в спеціальних програмах. Серед інших інноваційних приладів – різного типу зброя та дрони, які працюють інтерактивно, макет триповерхового будинку, завдяки йому діти вивчатимуть, як діяти під час пожежі.

Теги

Новости по теме