Відмовили нирки й печінка після купання в річці. Львівські лікарі врятували хлопця зі смертельною інфекцією

16-річний хлопець заразився смертельною інфекцією під час купання в річці.

Львівські лікарі врятували 16-річного Данила Максимчука із Вінничини, який заразився смертельною інфекцією під час купання у річці. Про це повідомила пресслужба  Перше медичне об’єднання Львова.

«Одного літнього дня підлітки пішли поплавати в річці Південний Буг – це звичне місце відпочинку для місцевих. Ввечері після купання у Данила раптово піднялась температура і не збивалася всю ніч. Ба більше – на ранок хлопець почав ще й блювати. Медики районної лікарні спершу подумали, що у Данила тепловий удар, бо ж тоді стояла неймовірна спека. Утім, за 2 дні лікування від перегріву стан підлітка лише погіршився, тож його скерували до обласного центру», – йдеться у повідомленні. 

Вже згодом у хлопцю діагностували небезпечне захворювання – лептоспіроз. У Данила стрімко почали відмовляти органи. Інфекція вразила нирки і вони перестали працювати, а також печінку. Після цього ураження могло перекинутись органи серцево-судинної системи, і тоді юнак би загинув.

«Оскільки в пацієнта була гостра ниркова недостатність, тобто сильне ураження нирок, лікуючи лептоспіроз, ми паралельно лікували і ниркову недостатність. Нам довелося під’єднати його до апарату для проведення гострого діалізу – «штучної нирки». Данило 2 доби безперервно перебував під апаратом – така сильна була інтоксикація. А вже потім ми виконували діаліз 3 рази на тиждень по 4 години. Щодо печінки, то її нам вдалося стабілізували медикаментозно», – вказала керівниця нефро-діалізного блоку Лікарні Святого Миколая Лілія Грицків. 

Медики боролись за життя хлопця майже місяць. Нирки та печінка хлопця працюють як належить, і він майже повністю відновився після страшної недуги. https://tvoemisto.tv/

Теги

Новости по теме