ЗСУ розпочали наступ  на “відрізаній” ділянці Курської області – російські ЗМІ

Сили оборони України посилюють тиск на території на південь від річки Сейм у Курській області рф.

Ця ділянка фактично опинилася відрізаною від решти Курської області після того, як було підірвано всі три мости в цьому районі.

До полудня понеділка бойові дії відбувалися вже на п’ятій частині ділянки, яка в середині минулого тижня була цілком під контролем росії. Лише за останню добу ЗСУ, імовірно, зайшли одразу у три села, пише одне з видань з посиланням на дані російських, українських і незалежних спостерігачів.

Зокрема, про взяття Снагості й Апанасівки в Кореневському районі, а також Отруби у Глушковському районі ввечері в неділю повідомив український OSINT-проєкт DeepState. Те, що ЗСУ зайшли в Апанасівку, підтвердило відео з українськими військовими із села, яке опублікував у соцмережах 501-й окремий батальйон морської піхоти ЗСУ. Те, що відео зняли саме в Апанасівці, підтвердив один із пропагандистських російських ресурсів.

Розширення зони бойових дій підтверджує й міноборони росії. За його даними, українські військові до обіду неділі атакували Комарівку, розташовану на захід від Снагості й Апанасівки. Система моніторингу пожеж NASA підтвердила факт боєзіткнень на ділянці на південь, у районі села Кульбаки.

Загальна територія Курської області, на якій зараз точаться бої, за даними росзмі, перевищує вже 1350 км². За матеріалами https://gordonua.com/

Саркастична ілюстрація взята “Споживчим ринком” зі сторінки Перець. Весела республіка.

Теги

Новости по теме