В інший світ відійшов Ален Делон

18 серпня стало відомо про смерть 88-річного фрацнузько-швейцарського актора Алена Делона, ім’я якого стало синонімом чоловічої вроди.

Кадр із фільму “Зорро” (1975 р.)

Ален Делон народився 8 листопада 1935 року — французький актор, який став іконою світового кіно завдяки своїй харизмі, вродженій привабливості та таланту. Він здобув популярність у 1960-х роках, зокрема завдяки фільмам “На яскравому сонці” та “Самурай”, де він створив образ холоднокровного та загадкового антигероя. А хлопчаки 70-х були в захопленні від фільму “Зорро”, де Ален Делон зіграв головну роль.

Делон працював з багатьма видатними режисерами, такими як Вісенте Міннеллі та Жан-П’єр Мельвіль. У 1985 році він отримав почесну “Золоту пальмову гілку” на Каннському кінофестивалі, а у 2019 році був удостоєний Почесної “Золотої пальмової гілки” за внесок у кіноіндустрію.

Окрім акторства, Делон займався продюсуванням, режисурою та бізнесом. Його кар’єра, яка триває більше п’яти десятиліть, зробила його однією з найбільш упізнаваних постатей у світовому кінематографі.

Ален Делон і Даліда

В інтерв’ю Paris Match у січні 2018 року він сказав: “Життя більше не приносить мені багато. Я все знав, усе бачив. Але понад усе я ненавиджу цю епоху, мене нудить від неї. […] Я знаю, що покину цей світ без жалю”. https://bukvy.org/

Візуальний ряд відібраний “Споживчим ринком”.

Теги

Новости по теме