ЗСУ використовують  на фронті більше 30 собак-роботів BAD.2, – ЗМІ

Збройні сили України вже застосовують на фронті понад 30 собак-роботів BAD.2 від британської компанії Brit Alliance.

Про це пише Bild з посиланням на джерела.

BAD.2 – це компактні, міцні та маневрені сухопутні дрони на чотирьох лапах, яких веде оператор. Вони допомагають дістатися туди, куди не може потрапити повітряний дрон, наприклад всередину будівель або російських окопів.

У виданні кажуть, що собаки-роботи з відеокамерою розвідують околиці, виявляють міни-пастки та обчислюють пересування збройних сил Росії, що значно знижує ризик для українських розвідників. За даними BILD, зараз на фронті ЗСУ використовує понад 30 собак-роботів BAD.2. Завдяки протитепловому камуфляжу від німецької фірми Concamo їх практично неможливо виявити.

Роботи безшумно крадуться по полю бою зі швидкістю до 15 км/год і діють у розташуванні противника в радіусі 3,5 км протягом максимум п’яти годин.

Їхня вартість залежно від модифікації становить від 4 до 8 тис. євро.

«Ми були стурбовані повідомленнями про втрати на фронті через ворожі дрони, тому ми обговорили можливості більш безпечного рішення для розвідувань в зонах підвищеного ризику. Результати вражаючі. Наші собаки-роботи виконують розвідзавдання на передовій, знижуючи ризик для солдатів-людей», – коментує глава британської компанії Brit Alliance Кайл Торберн.

Відомо, що першими таких роботів випробували бійці 28-ї бригади.

https://novynarnia.com/

Теги

Новости по теме