Вийшла друком нова кулінарна книга “Смаки України”

Стараннями Peter Marshall та Лесі Гребенюк вийшла друком нова кулінарна книга «Смаки України». 360 сторінок автентичних рецептів з усіх куточків України, які зібрали та адаптували до сучасних реалій талановиті українські шефи та шефині. Цікавою особливістю є те, що представляли та осмислювали вони страви своїх рідних регіонів України.

Національна експертка з традиційних гарантованих особливостей (ТГО) Marianna Dushar була дорадницею одного з шеф-кухарів — Evgeniy Sushko. До цієї гастрономічної мандрівки географією, історією та культурою України з-поміж інших увійшла одна із найзнаковіших страв для Львівщини — Яворівський пиріг.

Прикметно також, що до книги включені страви з першим українським географічним зазначенням — Гуцульською овечою бриндзею — це означає, що дедалі більше знатних шеф-кухарів розуміють цінність локальних продуктів та працюють з українськими географічними зазначеннями, а отже ГЗ стають трендовими, популярними і затребуваними.

Книга досліджує та описує продукти, страви, рецепти, історію та культуру всіх регіонів країни — як вільних, так і тимчасово окупованих . Це не просто збірка рецептів — це частина широкого діалогу, що демонструє українську мужність і єдність, якими захоплюються в усьому світі. Geographical Indications in Ukraine/Географічні зазначення в Україні

Теги

Новости по теме