Українка Віра Моторко стала “Вікімедійкою року” у номінації Functionary of the Year

Українка Віра Моторко отримала нагороду “Вікімедійка року” у номінації Functionary of the Year, яку вручають волонтерам, що підтримують роботу “Вікіпедії” та їхніх проєктів, пише громадська організація «Вікімедіа Україна».

Віра Моторко зареєструвалася у “Вікіпедії” у 2009 році, а з 2012 року стала членкинею «Вікімедіа Україна». Вона вчила новачків, допомагала з «Вікі любить пам’ятки» та перекладала інтерфейс енциклопедії. 

Потім з 2014 до 2019 почала працювати у ГО як PR-менеджерка та менеджерка проєктів. З 2019 року сфокусувалася на волонтерському внеску до вікіпроєктів. У 2023 році отримала права адміністратора у “Вікіпедії”.

Сама Віра каже, що неочікувана на цю нагороду, адже просто намагається зробити кращою українську Вікіпедію. “Це моє хобі, не гірше й не краще за інші. Якщо оглянутися назад, то за багато років напевно й справді багато зробила”, – прокоментувала переможниця.

Головну нагороду цьогоріч забрала адміністраторка англійської вікіпедії Анна Кловер із Канади. 

Першим, хто отримав серед українців відзнаку «Вікімедієць року», став вікіпедист, учасник Євромайдану та Герой небесної Сотні Ігор Костенко (посмертно) у 2014 році. У 2023 році відзнаку отримав Антон Процюк — вікіпедист та координатор програм ГО «Вікімедіа Україна».

«Вікімедієць року» – це щорічна нагорода, яку вручає засновник Вікіпедії Джиммі Вейлз одному або кільком активним учасникам спільноти Вікімедії. Ця нагорода визнає вагомий внесок у проєкти Вікімедії, такі як Вікіпедія, Вікісховище, Вікіцитати та інші.

Фото: Віри Моторко з Facebook-сторінки “ГлуздоГерць Рівне”.https://ain.ua/

Теги

Новости по теме