Міністерка освіти Польщі – за включення дітей українських біженців по польської системи освіти

Міністерка освіти Барбара Новацька переконана, що про освіту й виховання українських школрів необхідно дбати, аби вони не піддавалися ґеттоїзації у Польщі.

Включення школярів з України до польської системи освіти є суспільною необхідністю, каже міністерка освіти Барбара Новацька. З 1 вересня діти воєнних мігрантів з України будуть зобов’язані ходити до шкіл у Польщі.

Очільниця міносвіти каже, що необхідно дбати про освіту українських дітей:

Барбара Новацька

«Ми не можемо погодитися з тим, що ще рік кілька десятків тисяч дітей будуть вдавати навчання і піддаватися патологізації, відсутності освіти, тобто зупинці або часто регресу у своєму віковому розвитку. Ми мусимо подбати про безпеку та освіту цих дітей, аби вони були включені у неї, а не піддавалися ґеттоїзації у Польщі».

Барбара Новацька заявила про фінансову підтримку шкіл у зв’язку з прийомом українських учнів:

«Польський уряд виділить півмільярда злотих школам, органам місцевого самоврядування та навчальним закладам для міжкультурних педагогів, підтримки та навчання вчителів. Це величезні гроші».

Обов’язкове навчання дітей з України буде пов’язане з виплатою допомоги «800 плюс». Якщо українська дитина не відвідує польську школу, вона не зможе отримати цю допомогу.https://www.polskieradio.pl/

Теги

Новости по теме