Ольга Харлан: “Ця медаль для наших захисників і захисниць”

«Ця медаль — для наших захисників і захисниць. Вдячні нашим родинам за підтримку», — Ольга Харлан прокоментувала перше «золото», здобуте Україною на Олімпійських іграх.

Україна здобула «золото» на Олімпійських іграх. Це перша золота медаль і третя нагорода на Олімпійських іграх-2024.

Перші емоції Ольги Харлан після золота Олімпіади-2024
Paris 2024 Olympics – Fencing – Women’s Sabre Team Victory Ceremony – Grand Palais, Paris, France – August 03, 2024. Olga Kharlan of Ukraine reacts on the podium after victory over Team South Korea to win the Gold medal.

Українська жіноча команда з фехтування на шаблях здобула золоту медаль на Олімпійських іграх. Четвірка Ольги Харлан, Аліни Комащук, Олени Кравацької та Юлії Бакастової після перемог над Італією та Японією, зустрілася у фіналі з четвертою топзбірною світового рейтингу з Південної Кореї.

Переважну частину фіналу лідирували кореянки. Перед вирішальною сутичкою між Харлан та Джон Хайон українки поступалися, але зрештою олімпійська чемпіонка Пекіна-2008 розгромила суперницю та здобула перемогу.

«Не можемо усвідомити це. Гадаю, що усвідомимо трішки пізніше. Знаємо одне: підняли вище український прапор, співали гімн. Ця медаль — для наших захисників і захисниць. Вдячні нашим родинам за підтримку. Ми шоковані», — емоційно прокоментувала Ольга Харлан здобуте «золото» в ексклюзивному матеріалі для Суспільне Спорт.

Це вже друге «золото» Ольги Харлан — за 16 років після «золота» в Пекіні — та рекордна для України шоста нагорода різних ґатунків, яку спортсменка додала до цьогорічної бронзової медалі, здобутої на особистих змаганнях у шаблі.

Суспільне Спорт/С.Ч.

Теги

Новости по теме