Микола Трубач полишив Москву і випускає пісні рідною мовою

В латвійській Юрмалі біля Балтійського моря завершився міжнародний музичний фестиваль Laima Rendzezvous Jurmala’24 співачки Лайми Вайкуле. Одним з гостей був співак Микола Трубач. Нагадаємо, що він родом з України, а саме з Миколаївської області. Понад 30 років Трубач жив в Москві, саме тому багато хто ідентифікує його як російського співака. За лаштунками фестивалю в Латвії 54-річний чоловік поспілкувався з представниками ЗМІ. В розмові він, зокрема, розповів де проживає з родиною, хто продюсує його творчість в Україні і що переключився на україномовний репертуар. Про це Інформатор-Україна дізнався з відео на Новини.LIVE.

Микола Трубач в молоді роки.

“Я пишаюсь своїм народом, своїми людьми, українським духом, волею. Вірю в те, що ми найсміливіша, найкрасивіша і найщасливіша нація у світі”, – так розпочав своє інтерв’ю Микола Трубач. Причому зробив це українською мовою.

Автор пісні “Голубая луна” (виконував її з вже покійним російським виконавцем Борисом Мойсеєвим) зізнався – зараз з родиною він живе в Англії (Велика Британія). Журналістка поцікавилась, чи подобається йому там.

“Не те, що б не дуже. Просто я прожив 32 роки в Москві, величезному мегаполісі, так. І мені здається, що після всього пережитого за останній час мені потрібно якесь спокійніше місце. Тому перші три місяці своєї, так би мовити, еміграції я пожив в Іспанії. Щоб трошки привести до ладу свою душу. А так, я живу там і буду жити там, де моя сім’я. Ми повинні бути поруч. Зараз такий час”, – розповів Трубач.

За словами Трубача, останні півтора року він читав українські пабліки, тож добре знає сучасних представників шоубізнесу.

“Коли я поїхав до росії робити кар’єру, тоді було все не як зараз. Тоді український шоубізнес він був трошечки такий собі. До нього не дуже несерйозно ставилися навіть ті, хто був зірками, народними артистами. Але зараз, за ці 32 роки, мені здається що український шоубізнес  європейського, світового рівня. Про це якраз кажуть ті перемоги, на тому ж “Євробаченні”, майже через рік наші співаки перемагають. Це багато про що каже”, – зауважив артист, який до 2022 року займався своєю кар’єрою в росії. Трубач закликав всіх не залишати музику та своє покликання. Останнім часом артист випускає україномовні пісні. І в цьому йому допомагає відомий продюсер.“По-перше, в мене є домовленості, персональний контракт на випуск альбому з українським продюсером Анатолієм Євтуховим, “Радіо Шансон”, ви знаєте, мабуть. Це дуже така поважна людина. Ми були знайомі давно. Але зараз, коли в мене з’явився український альбом, пісні, він мене першим підтримав. Він ротує мої пісні, вони вже звучать в Україні вже. Та ж “Кава”, вона в Україні відома вже пісня. Він буде видавати мій альбом“, – зізнався Трубач.

За словами Миколи Трубача, він вже обговорив з Анатолієм Євтуховим обкладинку для майбутнього альбому.

“Плани великі. І для кого ж я це роблю? По-перше, для України та українців. Дуже приємно, що і в Європі українська мова це, мабуть, як італійська в опері. Єдине, що я скажу, що тепер я буду писати пісні виключно українською мовою. Не знаю, скільки це часу буде, але поки що, вважаю, років 3-5 буде тільки українська пісня”, – підсумував Трубач, в якого не має сторінок в соціальних мережах.

Теги

Новости по теме