Виконавець атентату на Трампа не зробив поправку на вітер, і це врятувало політика – ЗМІ

Стрілець,, імовірно, тренувався перед атакою на експрезидента США. Про це заявив експерт з вогнепальної зброї та боєприпасів Ларс Вінкельсдорф в інтерв’ю BILD.

«Він влучив у Трампа з першого пострілу. Те, що експрезиденту куля потрапила лише у вухо, зрештою, було просто вдачею», — зазначив експерт, проаналізувавши відео замаху.

Він висловив упевненість, що злочинець був досвідченим і знався на зброї. Стрілець лежав на даху приблизно за 135 метрів від Трампа.

«На чотири сантиметри правіше з точки зору стрільця, тоді куля потрапила б у череп Трампа, і експрезидент США, ймовірно, був би мертвий», – говорить експерт.

Експерт вважає, що нападник використав спеціальні боєсприпаси.

«Не можна просто так вистрілити, це складно. Для цього потрібно практикуватися та мати спеціальні знання. Голова як ціль невелика, без оптики влучити було б складно. Крім того, вбивця, ймовірно, використав спеціальні боєприпаси», – зазначає Вінкельсдорф.

Він підкреслює, що той, хто стріляв, дістав Трампа з першого пострілу.

«Відхилення від цілі могло бути викликане занадто сильним вітром між стрільцем і “мішенню”», – вважає експерт.

Кандидата в президенти від Республіканської партії, колишнього президента Дональда Трампа прикривають агенти Секретної служби США на передвиборчому мітингу, субота, 13 липня 2024 року, в Батлері, штат Пенсильванія (AP Photo/Evan Vucci)

Видання із посиланням на спостерігачів також зазначає, що Крукс носив футболку з логотипом Demolition Ranch – великого каналу про вогнепальну зброю на YouTube. За матеріалами https://sud.ua/ https://apnews.com/

Теги

Новости по теме