Фото жительки Херсона стало одним з переможців британської премії «Портрет людяності»

Фото жительки Херсона британського фотографа Едварда Метьюза цьогоріч ввійшло до переможців премії «Портрет людяності» (Portrait of Humanity), повідомляє The Guardian.

На фотографії жінка оточена речами, які постраждали через затоплення її будинку після руйнування росіянами дамби у Новій Каховці. Загалом до цьогорічної премії ввійшли 30 переможців.

Роботи переможців покажуть на виставці, яка відбудеться у межах фотофестивалю Lodz у Польщі, у просторі Four Corners в Лондоні, а також на Індійському фотофестивалі. Крім того, усі роботи учасників, що ввійшли до шортліста, опублікують у виданні «Портрет людства. Том 6».

Серед суддів конкурсу був фотограф Максим Горбацький, який став куратором галереї Open Eye Gallery (OEG) у Ліверпулі у 2023 році та разом з Вікторією Бавикіною курував Український павільйон на 60-й Венеційській бієнале. Премію «Портрет людяності» від Британського журналу фотографії організовують шостий рік поспіль, щоб «вшанувати різноманітність, спільноту та єдність через фотографію, а також нагадати про спільну боротьбу проти найбільших викликів людства». village.com.ua

Теги

Новости по теме