На війні втратив ногу, але знову танцює на сцені

Військовослужбовець Олег Сливар, який до початку повномасштабної війни професійно займався народними танцями, здійснив свою мрію – знову виступив на великій сцені разом з ансамблем “Верховинка” у Дрогобичі. 

Про це пише Українська служба BBC.

Раніше Олег був танцівником цього ансамблю. Тепер, після декількох років, важкого поранення, втрати ноги та протезування, він знову повернувся на сцену.

26-річний Олег Сливар родом з Дрогобича, що на Львівщині. Влітку 2022 року він приєднався до лав Національної гвардії і воював на Донеччині, де отримав численні осколкові поранення ноги під час мінометного обстрілу. Через інтенсивний обстріл евакуація поранених була неможлива, тому Олег ввів собі знеболювальне і чекав декілька годин на порятунок. У стабілізаційному пункті він пережив зупинку серця, але лікарям вдалося його реанімувати. Олег став одним із перших пацієнтів центру протезування Superhumans. Завдяки підтримці родини, друзів та меценатів, Олег отримав сучасний протез з електронним коліном, що дозволило йому знову танцювати. Він живе своє друге життя, бо перше скінчилося тоді, коли ввели дозу морфію. А друге почалося, коли відкрив очі. Він і є суперлюдина. Не через те, що в нього залізна нога, а через те, на що він здатний зі своєю залізною ногою”, – каже про Олега керівниця Superhumans Centre Ольга Руднєва. https://www.myvin.com.ua/

Теги

Новости по теме