Солдат Андрій, який виконує обов’язки позаштатного кухаря в одному з підрозділів мотопіхотної бригади, навіть і сумніву не має, що переміг би конкурентів популярного кулінарного телешоу.
– Взагалі то я водій за спеціальністю, але після контузії раптово відкрився талант куховарити, ‒ розповідає він. – На ранок готую все, що з вечора хлопці забажають: супи, м’ясо, гарніри. Навіть випічку та піцу. Готую з того, що отримуємо зі складів. Розкладка продуктів це дозволяє. Товариші їдять із задоволенням. Зауважте, що роблю і такі страви, щоб хлопцям із алергією на певні види продуктів не зашкодити!
Сам чоловік родом із Донецька. У 2014-му, коли проросійські бандити сильно побили його сина, він вивіз родину з міста. І пішов воювати з окупантами в один із добровольчих батальйонів. Там і зазнав вибухової травми, після якої довелося на кілька років забути про військову службу. До війська на контрактній основі повернувся лише взимку цього року. Каже, що знову почувається на потрібному місці. І намагається тішити побратимів смачною їжею. Один зі своїх улюблених рецептів він люб’язно переповів для читачів АрміяІнформ.
Зі слів Андрія, ці продукти, що на перший погляд майже не поєднані, дуже чудово гармонують поміж собою.
Отже, інгредієнти та рецепт
Для приготування страви на дві персони знадобляться такі продукти: сало з м’ясними прожилками – 100 грамів; цибуля – 2 штуки; часник – 1 зубчик; червоний солодкий перець – 0,5 кг; жовтий солодкий перець – 250 грамів; томати консервовані – 1 банка, або свіжі – 0,5 кг. Оливкова олія, сіль, перець, зелень. Філе морської риби – 4 штуки.
Сало нарізати кубиками, цибулю – кільцями, а часник порубати. Перець нарізати смужками. Томати (якщо консервовані) відокремити від розсолу та подрібнити. Оливкову олію розігріти на пательні й підсмажити на ній кубики сала. Додати цибулю і протушкувати. Перемішати з часником, солодким перцем та протушкувати ще трошки. Додати в суміш томати. Приправити страву сіллю, перцем та молотим червоним перцем. Накрити овочі кришкою й тушкувати ще 10 хвилин. Рибу приправити перцем та сіллю і викласти зверху на овочі. Доводити страву до готовності упродовж 10 хвилин. На стіл подавати, посипавши зверху свіжою зеленню.