Аби покращити ситуацію на ринку цукру на Гнідавському цукровому заводі (Волинська область) після 10 травня розпочинають виробництво цукру із цукрової тростини.
За словами керівника підприємства Василя Мухи, це стабілізує ринок цукру в Україні, де вже намітився дефіцит. А начальник управління агропромислового розвитку Волинської ОДА Юрій Горбенко зазначив, що Гнідавський цукровий завод зумів взяти цукор-сирець із тростини по квоті. Підприємство буде завантажене роботою,виплачуватиме персоналу зарплату , збільшить перерахування в бюджет. Дуже важливо й те, що це дозволить якоюсь мірою стримати ціни цукру, які продовжують іти вгору, зокрема й тому, що настає сезон заготівлі ягід і фруктів.
Тим часом, як повідомляє пресслужба Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства, в 2021 р. (станом на 5 травня) Україна закупила 26,2 тис. тонн цукру-сирцю за середньою вартістю 480 дол. США за 1 тонну.