Голубці, які готують у Голованівському районі на Кропивниччині, увійшли до Національного переліку елементів нематеріальної культурної спадщини України.
Страва, яку готують за оригінальним рецептом, опинилася серед п’яти нових елементів, внесених до Національного переліку відповідно до наказу Міністерства культури та інформаційної політики № 234 від 4 травня 2023 року.
“Страва побутує на всій території сучасної України, зокрема на території Кіровоградської області: селище Голованівськ, села Вербове, Грузьке, Ясне, Ємилівка, Журавлинка, Цвіткове, Клинове, Красногірка, Манжурка, Межирічка, Краснопілля, Молдовка, Матвіївка, Недеждівка, Наливайка, Роздол, Розкішне, Костянтинівка, Маринопіль, Мар’янівка, Новосілка, Свірневе, Зелена Балка, Новоголованівськ, Олексіївка, Троянка, Шепилове, Олександрівка, Ковалівка Голованівського району”, – зазначено в додатку до наказу.
“На сьогодні в цьому переліку – 68 елементів нематеріальної культурної спадщини України, один із яких представляє Голованівську територіальну громаду”, – з гордістю повідомляють у Голованівській селищній раді.
http://www.golos.com.ua/