У Вінниці разом із французькими партнерами почали виробляти діжонську гірчицю

На Вінницькій харчосмаковій фабриці виготовляють цей продукт за рецептом, отриманим із перших рук завдяки співпраці між Вінницею і французьким Діжоном, започаткованою у 2019 році.

Після обміну делегаціями і вивчення можливостей співпраці партнери створили агрокластер «АгроВін», до якого ввійшла низка сільськогосподарських і переробних підприємств двох країн, а також навчальні заклади – Вінницький національний аграрний університет та аграрний коледж Діжона. Серед напрямів співпраці передбачено, зокрема, налагодження виробництва окремих видів продукції. Розпочали з популярної у французів діжонської гірчиці з вінницької сировини.

Її вирощують на землях у населених пунктах, що входять до Вінницької міської територіальної громади. Оскільки є потреба в більшій кількості сировини, планують залучити  аграріїв поза межами громади. Окрім контракту з французами, виробники гірчиці мають ще три договори на постачання продукції до країн ЄС.

http://www.golos.com.ua/

Фото з фейсбук-сторінки Андрія Очеретного, заступника вінницького міського голови.

Теги

Новости по теме