Від медовухи – до бальзаму для губ: лінійка продуктів пасічника із Новгород-Сіверщини

Дипломований пасічник, голова гільдії медоварів Чернігівської області, засновник торговельної марки «Сіверські меди» Віталій Кром  із Новгород-Сіверщини переконаний, що здавати мед заготівельникам  – то просто не цінувати свою роботу. Потрібно самому виготовляти з меду різні продукти, тоді  прибутки будуть інші, і мед не залежуватиметься.

Свого часу Віталій закінчив чернігівський педуніверситет за спеціальністю «вчитель математики і фізики», але за професією не працював. Коли почав займатися бджільництвом, отримав ще одну професійну освіту –  пасічника.

Перше, що  спробував Віталій робити з меду  – медовуха. Путящих  рецептів в Інтернеті не знайшов.  Тому звернувся до відомого пасічника, діда Соломки, автора  книг із бджільництва. Той  давав майстеркласи з виготовлення саме медовухи – питного меду. Віталій перейняв  технологію,  придбав устаткування, і діло пішло.  Медове вино (медовуха) – це продукт натурального бродіння меду, води, ягід і винних дріжджів. До споживання готовий через рік.

Далі взявся за крем-мед. Сьогодні це хіт серед  його продуктів.   А ще в асортименті марки «Сіверські меди» –  мед  із добавками (квіти лаванди,  перець,  м’ята,  маточне молочко)  і медова косметика, зокрема бальзам для губ із воском.

 За матеріалами газети «Чернігівщина». Світлини авторства  Віталія  Крома.

Теги

Новости по теме