Інвертований сироп: пасічники зацікавилися новинкою

Агропромхолдинг «Астарта-Київ» розпочав виробляти на Новооржицькому цукровому завод (Полтавська область) інвертований цукровий сироп для потреб бджільництва і кондитерської галузі. Рецептуру розробляли на базі Інституту продовольчих ресурсів Національної академії аграрних наук України. Вже у серпні бджолярі зможуть переконатися в ефективності нового продукту. Інвертований сироп готується з цукру, але від цукрового сиропу відрізняється тим,  що сахароза в ньому розщеплюється до рівня глюкози і фруктози. За характеристиками поживності і корисності поступається хіба що чистому меду. В бджільництві інвертований цукровий сироп використовують у весняний період як підгодівлю для активного зростання і розвитку бджолосімей, а  восени – для створення в вулику контрольованих запасів їжі на період зимівлі.

Серед тих, хто першим забажав придбати цей сучасний вуглеводний корм для бджіл,

фермерське господарство  «Мгарський мед», яке утримує близько тисячі бджолосімей.

Керівник господарства Олександр Ольшанський сказав, що попервах купит інвертований цукровий сироп із розрахунку на  100 бджолосімей, щоб вже цьогоріч саме ним загодувати бджіл в зиму. А навесні перевірять, наскільки така загодівля ефективна для бджіл.

Тим часом європейські пасічники вже багато років використовують інвертований цукровий сироп  для підгодівлі бджіл.  Також він знаходить застосування у кондитерській і хлібопекарській галузях.

«Астарта-Київ» запрошує всіх пасічників до партнерства. Телефонуйте за номером +38 (050) 370-82-35, дізнайтеся про переваги інвертованого цукрового сиропу від АСТАРТИ та робіть замовлення, — запрошує до співпраці куратор проєкту Іван Чепак.

Інтернет-видання «Полтавщина» з посиланням на ГО «Полтавщина Аграрна».

Теги

Новости по теме