Про це розповів виданню «Львівська Пошта» засновник кав’ярні Saturdays Coffee Дмитро Носовський.
“Що взагалі таке американо? Воно з’явилося у 1945 році, коли американські війська дислокувалися в Італії. Вони заходили в кав’ярню і замовляли каву, а італійці приносили їм еспресо. На що американці дивувалися й просили додати води. Каву переливали у велику чашку, доливали води, жбурляли стійкою, мовляв, ось тобі, американо. Звідси ця назва і вкорінилася. Тому для мене зараз дико спостерігати, коли його перейменовують на «канадіано» або «україніано». Назва «американо» – це про неповагу», – розповідає Дмитро Носовський.
Нова назва кави «канадіано» у меню канадської кав’ярні. Ілюстративна світлина взята “Споживчим ринком” із сайту https://zaxid.net/news/
А бариста Saturdays Coffee Богдан додає: «Коли у нас замовляють американо, ми пропонуємо спробувати фільтр. Переконуємо, і вже більшість клієнтів перешли на нього. Але хтось звик саме до американо, тож складно від нього відмовитися. Наприклад, якщо людина курить цигарки конкретної фірми, то їй буде все одно, що їхня якість погіршилась. Є ще така штука як лонг блек. Якщо у звичайному американо спочатку наливають каву, а потім окріп, його роблять навпаки. Смак розкривається набагато краще. У великої частини напоїв з кави є кремá (пінка на поверхні напою, який готують в еспресо-машині. – Ред.). Якщо вона занадто світла й нестійка, то, найімовірніше, це буде несмачна кава. Так само з лонг блек – якщо додати еспресо зверху, смаку залишатиметься більше».