В Одеській опері в межах “Відкритого дня балету” провели майстерклас класичного танцю для всіх бажаючих

Такий інтерактивний івент в межах фестивалю «Оксамитовий сезон в Одеській опері» пройшов уперше, та ще й із великим успіхом. Автори проєкту Тетяна Подерська, Гаррі Севоян та Лілія Соловйова спромоглися наблизити глядачів до процесу створення вистави, мистецького дійства, сценічного образу. А до прекрасного люди завжди тягнуться, тож зацікавлена публіка зібралася у театрі.

Почалося все з екскурсії, яку провела Лілія Соловйова в залі, музеї та на сцені театру, розповідаючи про столітню історію одеської балетної трупи. А далі учасники потрапили до репетиційної зали, де стали свідками уроку класичного танцю для професійних артистів. Заслужені артисти України Гаррі Севоян та Юрій Карлін дають завдання показати низку складних елементів.

Нарешті настає черга майстер-класу для бажаючих. Бліц-опитування допомагає з’ясувати, що маленькі дівчатка займаються хореографію, старші чи то зараз займаються, чи то пригадують досвід навчання у балетній школі. Під керівництвом Сергія Доценко всі обертають головою розігріваючи м’язи шиї, виконують батмани та пліє. Юрій Карлін демонструє ефектне пор де бра та не радить ставати у п’яту позицію, до якої стопи початківців ще не готові.

Зоряний гість, народний артист України, відомий балетмейстер Віктор Литвинов (Національна опера України імені Тараса Шевченка) нагадав усім, про те, що артист балету танцює не лише ногами, а й серцем. І запросив до головної зали, де учасники подивилися фрагменти сценічної репетиції фестивального концерту «Феєрія балету. The best» із спеціально поставленою ним хореографічною картинкою на музику Юрія Шевченка за творчою спадщиною Михайла Старицького.

Задоволення отримали і ті, хто дивився, і ті, хто танцював, а проєкт можна було б продовжувати й за межами фестивалю.https://vo.od.ua/

Теги

Новости по теме