Поляків заохочуватимуть їсти яблука

Щоб переконувати споживати ці фрукти, запускають спеціальну рекламну кампанію 

«Споживаючи більше яблук, ми допоможемо своєму здоров’ю та польським садівникам»,  переконують автори кампанії «Одне яблуко на день».

Томаш Ліпа з Товариства розвитку карликових садів звертає увагу, що середньорічне споживання яблук у Польщі надалі є низьким і становить 12 кілограмів. Для порівняння, в Туреччині це навіть 80 кілограмів.

Як каже садівник, ці фрукти варто їсти, позаяк вони корисні для організму людини. Більшість наукових досліджень підтверджує, що споживання одного яблука на день запобігає численним цивілізаційним хворобам, позитивно впливає на здоров’я.

Польща є одним з лідерів у виробництві яблук, продає їх до багатьох країн світу, зокрема на Далекий Схід.

«Країна, в якій достаток яблук, зовсім не є лідером у їх споживанні. А виготовляємо дуже багато, займаємо друге-третє місце у світі. Цього року дещо менший урожай, буде три мільйони двісті тисяч тонн, тобто припадає приблизно 80 кілограмів на особу, при споживанні 12. Отже, ви бачите, яку велику частину ми мусимо експортувати чи використати в інший спосіб»,  каже Томаш Ліпа.

За словами садівника, саме зараз припадає час, коли достигають колись улюблений, а останнім часом призабутий сорт «Лобо», а також «Антонівка».

Одне яблуко забезпечує організм великою кількістю вітамінів С, А і Е, а також бета-каротину. Плід середнього розміру містить лише близько 50 кілокалорій.https://www.polskieradio.pl/ Ілюстрація взята “Споживчим ринком” із сайту https://eurabota.com/

Теги

Новости по теме