В Україні запустили полігон для тестування виробів оборонного призначення на ранніх стадіях проєктування

Українським виробникам озброєння і військової техніки пропонують безкоштовно протестувати свої вироби ще на ранніх стадіях проєктування в межах проєкту «Залізний полігон», пише Міноборони.

  • Його запустили Міністерство оборони України, Міністерство стратегічних галузей промисловості та Генеральний Штаб ЗСУ. 
  • Проєкт має дати виробникам можливість протестувати свої вироби в реальних умовах та оцінити їхню ефективність. Відомства пропонують доступ до полігонів, обладнаних усім необхідним для випробувань різних типів військових виробів.
  • Розробникам обіцяють професійну експертизу, підтримку під час тестувань, консультації військових експертів та допомогу у напрацюванні методології випробувань. 
  • А за результатами тестування учасникам видадуть офіційний протокол та висновки від Центрального воєнно-наукового управління Генштабу ЗСУ та/або Державного науково-дослідного інституту випробувань і сертифікації ОВТ.

За словами заступника міністра оборони Івана Гаврилюка, проєкт дозволить виробникам зброї та техніки значно скоротити час на тестування і довести вироби до необхідних стандартів для реальних бойових дій.

«Це не просто можливість для випробувань – це стратегічний підхід до забезпечення Сил оборони саме тим озброєнням, яке потрібне вже зараз і сьогодні, а не потенційно у майбутньому», — сказав він.

Щоб пройти безкоштовне тестування, треба заповнити форму за цим посиланням.


Нагадаємо, Міноборони створює перелік недобросовісних іноземних постачальників товарів, робіт і послуг оборонного призначення. Нова база даних міститиме інформацію про компанії, які не виконали свої договірні зобов’язання перед Збройними силами України.

https://ain.ua/

Теги

Новости по теме