Хвальковитий кухар-агент фсб збирався вчиняти провокації на Олімпіаді в Парижі, але сп’яну викрив себе – ЗМІ

У Франції затримали російського кухаря, який працював на спецслужби рф і готував провокації під час Олімпіади в Парижі.

Як пише видання Le Monde, йдеться про кухаря-шоумена на ім’я Кирило Грязнов, героя кулінарних телепередач.

Кухар-агент Кирило Грязнов, який збирався вчиняти – не тісто- а провокації в Парижі. Фото з архіву затриманого. Ніщо не видає в ньому ідейного рашиста.

Низка ексклюзивних документів, отриманих Le Monde , Der Spiegel і The Insider, дають змогу достовірно викрити зв’язки Грязнова, які він тривалий час підтримував із російською розвідкою, йдеться в матеріалі.

Напередодні його подорожі до Франції кухаря залучила до планованих диверсій і провокацій фсб. Однак Грязнова затримали вже 21 липня в його паризькій квартирі на вулиці Сен-Дені.

Як з’ясувало слідство, про своє завдання від фсб Кирило у стані алкогольного сп’яніння розповідав незнайомим людям під час перебування в готелі в Болгарії.

Під час цієї розмови “агент під прикриттям” казав “вони надовго запам’ятають цю Олімпіаду!”, і навіть продемонстрував співрозмовникам деякий документ, який нібито доводив його є зв’язки зі спецслужбами рф. Під час обшуків у його квартирі знайшли посвідчення, що підтверджує його належність до агентури “підрозділу V”. Поштова скринька затриманого містила повідомлення до його французьких знайомих, у яких той хвалився “роботою на державні органи рф», а також листування з групою “вимпел” центру спецпризначення фсб.

prm.ua/

Теги

Новости по теме