Смертельний стрибок у воду під час купання. Загинув не стрибун, а дитина, на яку він, не помітивши її, потрапив

У селі Мала Смілянка, що на Черкащині, неповнолітня дівчинка потонула в затопленому карʼєрі. Нині поліція встановлює повні обставини події.

Про це Суспільному повідомила речниця Головного управління Нацполіції області Зоя Вовк.

Зі слів речниці, неповнолітня потонула під час купання на місцевому затопленому карʼєрі 18 липня:

“До поліції надійшло повідомлення, що неповнолітня дитина, 2011 року народження, потонула під час купання на місцевому кар’єрі в селі Мала Смілянка Черкаського району. Її тіло з води дістали рятувальники ДСНС”.

Речниця Головного управління держслужби України з надзвичайних ситуацій у Черкаській області Юлія Норовкова розповіла, що на місці працювали водолази водолазно-рятувальної служби:

“Тіло дитини знайшли на глибині близько 15 метрів та відстані семи метрів від берега. Його підняли на поверхню та передали працівникам поліції”.

Фото: ГУ ДСНС у Черкаській областіМалосмілянський кар’єр

У фейсбуці пресслужба рятувальної станції Сміла повідомила подробиці події.

“Молодь стрибала зі скелі. Дівчина стрибнула в воду, але хлопці не дочекалися поки вона відпливе. Юнак, не глянувши вниз і не переконавшись, що водний простір — вільний, стрибнув. Як наслідок, він впав на дівчину, зламав їй шию, і вона потонула”, — йдеться в повідомленні.

Нині за фактом відкрито кримінальне провадження за п. 2 ч. 2 ст. 115 КК України. Правоохоронці встановлюють повні обставини події, опитують очевидців та свідків події, додала Зоя Вовк.https://suspilne.media/

Теги

Новости по теме