Картопляний лежень: як приготувати вдома автентичну поліську страву

Картопляний лінивий лежень – автентична страва з Полісся, назва якої говорить сама за себе. Це вельми ситна страва, яку варто готувати для дуже зголоднілої компанії людей.

Як правильно приготувати картопляний лежень, розповідається у YouTube-каналі “Карпатські шкварки”. Виявляється, для приготування цієї страви знадобляться дуже прості інгредієнти.

Інгредієнти

  • М’ясо – 500 гр
  • Капуста квашена – 300 гр
  • Яйце – 2 шт
  • Картопля – 1200 гр
  • Цибуля – 1 шт
  • Смалець – 2 ст.л.
  • Масло вершкове – 50 гр
  • Сіль
  • Перець

1. Розігріваємо сковорідку із двома ложками смальцю. Замість нього можна використовувати рослинну олію.

2. Будь-яку частину свинини та цибулю прокручуємо на м’ясорубці, використовуючи ситечко з великими отворами.

3. Ретельно перемішуємо отриманий фарш із подрібненою цибулею до однорідності.

4. Обсмажуємо фарш на сковорідці практично до готовності.

5. Картоплю очищаємо, нарізаємо великими кубиками та відварюємо у підсоленій воді до повної готовності.

6 . Додаємо до фаршу квашену капусту та тушкуємо на маленькому вогні до повної готовності, а потім до випарування всієї рідини. Якщо цього не зробити, лежень буде розпадатись.

7. З готової картоплі зливаємо воду, додаємо вершкове масло та товкачиком робимо пюре без грудочок. Відставляємо для охолодження.

8. До теплого пюре додаємо два яйця та знову переминаємо товкачиком.

9. Форму для запікання прямокутної форми застеляємо пергаментом, замащуємо маслом, смальцем, або рослинною олією.

10. Картопляне пюре викладаємо у форму та розрівнюємо по всьому периметру, утворюючи повторення форми.

11. Викладаємо начинку на картоплю та добре притискаємо.

12. Викладаємо залишки картопляного пюре на начинку та закриваємо нею лежень, рівномірно розрівнюючи.

13. Прикрашаємо поверхню лежню виделкою та відправляємо у духовку на 30 хвилин при 180 градусах. https://visnyk.lutsk.ua/

Теги

Новости по теме